Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Planinarska Karta Papuka

Planinarska karta papuka

Hgss predstavio turističko planinarski zemljovid papuka poučna i detaljna karta za sve ljubitelje prirode i planina. Na vrhu je nekoć stajala razgledna piramida podignuta radi prostranog vidika preko podravine sve do planine mecsek u mađarskoj a preko požeške kotline do bosanskih planina.

planinarska karta papuka Planinarska Karta Papuka Karta planinarska karta papuka Planinarska Karta Papuka Karta

Ivačka glava je kamenit vrh na glavnom hrptu papuka.

Djelatnost parka prirode papuk uključuje zaštitu održavanje i promicanje parka prirode u cilju zaštite i očuvanja bitnih značajki i uloge parka prirode. Pošalji ovo e poštom blogiraj ovo. Planinarske staze se nalaze podno samog papuka prilično strme i šumovite slavonske gore. Kozarčeva 22 10000 zagreb hrvatska croatia e mail.

Visoravan je smještena na sjevernoj padini papuka u blizini podravske slatine 100 km zapadno od osijeka na 475 m nadmorske visine. Do takvog današnjeg stanja došlo se kroz niz godina. Današnji planinarski dom na jankovcu jedan je od najljepših planinarskih domova u republici hrvatskoj. Ona je za sada označena samo na gss ovoj karti.

Planinarski dom na petrovu vrhu stalno je otvoren ima velik kapacitet i ponudu jela i pića te je izvrsno uporište za izlete na području zapadnog papuka. Na samome vrhu nalaze se ostaci nekadašnje drvene piramide i gornja stanica skijaške vučnice. Karta je izrađena tako da je svaka planinarska staza fizički prođena i zabilježena gps uređajem te obrađena u gis aplikaciji što joj daje najveću pouzdanost a ciljani korisnici tematskog turističko planinarskog zemljovida su domaći i strani planinari i turisti koji su zainteresirani za boravak i sportsko. Iako danas nema piramide po slikovitosti vrha i vidika s njega ivačka je glava najljepši vrh na papuku i jedan od najljepših u slavonskom gorju.

Ime je navodno dobila po veličkom plemiću ivanku a u davnini je bila poznata i pod imenom klinovac. Uvodnu prezentaciju održao je dopročelnik hgss a stanice požega zvonimir miler napomenuvši da je s nivoa saveza hgss a. Na zapadnom dijelu na proplanku ispod petrovog vrha 614 m nalazi se planinarski dom i izletište. Staza 72 je najnovije markirana staza koja vodi iz sela moravče na istočnom dijelu medvednice prema stazi 47.

Prvi je planinarski dom na ovoj lokaciji sagrđan prije 80. Najbliže selo je slatinski drenovac odakle vodi cesta do jankovca a zatim preko prijevoja na južnu stranu papuka u selo i izletište velika. Kozarčeva 22 10000 zagreb hrvatska croatia e mail. Domom i skijalištem upravlja pd petrov vrh iz daruvara.

Podijeli na usluzi twitter podijeli na usluzi facebook. Velika u prostorijama općine velika danas je predstavljena nova jedinstvena karta hgss a stanice požega koja obuhvaća planinarske putove poučne biciklističke i pješačke staze papuka. Prema markacijama na terenu u pravu je gisdata karta i planinarska staza 69 vodi od markuševca do hunjke a staza 71 je samo jedna manja staza koja vodi od staze 69 do planinarskog skloništa danjka između hunjke i puntijarke. Nova jedinstvena karta hgss a stanice požega koja obuhvaća planinarske putove poučne biciklističke i pješačke staze papuka predstavljena je danas u velikoj.

planinarska karta papuka Planinarska Karta Hrvatske Karta planinarska karta papuka Planinarska Karta Hrvatske Karta

planinarska karta papuka Park Prirode Papuk planinarska karta papuka Park Prirode Papuk


Post a Comment for "Planinarska Karta Papuka"