Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nova Kaledonija Karta

Nova kaledonija karta

Najviša točka na otoku je mont paine na nadmorskoj visini od. Ekologija e magazin нова каледонија википедија слободна енциклопедија pocetna нова каледонија википедија слободна енциклопедија oceania carte linguistique linguistic map melanezija wikipedia pocetna melanezija wikipedija.

nova kaledonija karta New Caledonia Wikipedia nova kaledonija karta New Caledonia Wikipedia

New caledonia is a dependent overseas territory of france lying in the western pacific ocean in the coral sea to the east of australia and west of vanuatu.

Nova kaledonija karta nova kaledonija the complete information and online sale with nova kaledonija ekologija e magazin. Glavno mesto je nouméa. Radi se o otočju od tri skupine otoka na području oceanije. Belep na severu pins na jugu istočno su lojaut ouvea lifou tiga i mare i daleko na zapadu se nalazi arhipelag česterfild i grebeni belone.

Po letu 1864 so ga štiri desetletja uporabljali kot kazensko. Nova kaledonija se sastoji od više melanezijskih ostrva i arhipelaga u južnom tihom okeanu nalazi se istočno od australije i severoistočno od novog zelanda na severoistoku se nalazi država vanuatu. Od potpisivanja ugovora u nouméi nova kaledonija ima poseban status u republici francuskoj collectivité spécifique. Otok ima od leta 1998 status francoske čezmorske države med leti 1956 je imel status čezmorskega teritorija.

To je collectivité sui generis jedina ima takav status republike francuske smještena u tihom oceanu otprilike 1 500 km istočno od australije i 2 000 km sjeverno od novog zelanda. Protiv neovisnosti glasalo je 56 4 posto birača a 43 6 posto bilo. Glavno ostrvo nove kaledonije je grand ter. To su iles belep na sjeveru ile des pins na jugu iles loyaute na istoku te otočje chesterfield na zapadu.

Nouvelle calédonie također se koriste imena le caillou i kanaky je otočje u melaneziji jednom od 3 skupine otoka u oceaniji to je collectivité sui generis jedina ima takav status republike francuske smještena u tihom oceanu otprilike 1 500 km istočno od australije i 2 000 km sjeverno od novog zelanda. Nova kaledonija glasala je danas protiv neovisnosti od francuske rekao je francuski predsjednik emmanuel macron. Interactive enhanced satellite map for nato north province nova kaledonija. Nova kaledonija je otočje koje se nalazi u melaneziji s glavnim gradom noumeom.

Birači su mogli donijeti suverenu i informiranu odluku o odnosu između nove kaledonije i francuske rekao je macron u televizijskom obraćanju javnosti iz elizejske palače. Protiv neovisnosti bilo je 56 4 posto birača većina je danas odlučila da bi nova kaledonija trebala ostati francuska prenosi dpa. Otok sta v prvi polovici 19. Stoletja naselili tako združeno kraljestvo kot francija leta 1853 pa je postal francoska last.

Oko njega se nalazi mnoštvo manjih ostrva. Kanaky je otok v jugozahodnem tihem oceanu. Glavni otok na ovom području je grande terre oko kojeg se nalazi veći broj manjih otoka. Nova kaledonija in etnična skupina poglej več francija francóska repúblika ali fráncija je obmorska država v zahodni evropi ki na zahodu in severu meji na atlantski ocean na severovzhodu na belgijo in luksemburg na vzhodu na nemčijo švico italijo in monako ter na jugu na sredozemsko morje španijo in andoro.

Ime nove kaledonije izhaja iz latinskega imena za škotsko. Poznato otočje se nalazi na području tihog oceana između australije i novog zelanda. Nouvelle calédonie također se koriste imena le caillou i kanaky je otočje u melaneziji jednom od 3 skupine otoka u oceaniji. Od potpisivanja ugovora u nouméi nova kaledonija ima poseban status u republici francuskoj collectivité spécifique.

Providing you with color coded visuals of areas with cloud cover.

nova kaledonija karta Nova Kaledonija Karta Karta nova kaledonija karta Nova Kaledonija Karta Karta

nova kaledonija karta Nova Kaledonija Karta Karta nova kaledonija karta Nova Kaledonija Karta Karta


Post a Comment for "Nova Kaledonija Karta"